Künefe Tatlısı Tarifi

Künefe Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 200 Gr Kaşar Peyniri 
- 200 Gr Margarin 
- Yarım Kg Tel Kadayıf 
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıKadayıfı tiftikleyerek bir kabın içine alalım. İçine erimiş margarini ekleyip iyice karıştıralım. Kadayıfın yarısını elimizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirelim. Üzerine peynir dilimlerini yayalım. Kalan kadayıfı yine elimizle bastırarak tepsiye yerleştirelim. 190° ısılı fırında kadayıfı, altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Kızaran kadayıfı soğuyana dek bekletelim. Bu arada şerbetini hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alalım. Şerbeti, hafifçe ılıdığında kadayıfın üzerine gezdirelim. Üzerine arzuya göre çekilmiş antepfıstığı serpelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema