Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Adet Havuç 
- Yarım Adet Kuru Soğan 
- 400 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında Kimyon, Kuş Üzümü, TuzHazırlanışıYarım Soğanı doğrayın. Kuşbaşı eti hazırlayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın. Eti tencereye alarak kavurun. Havucu küp küp doğrayın üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kimyon, tuz ve kuş üzümünü ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığımız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema