Kuruyemişli Pilav Tarifi

Kuruyemişli Pilav Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6

Malzemeler- 1 Çay bardağı Fındık 
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 2 Su bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Yarım Çay bardağı Yer Fıstığı 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema