Mengen Pilavı Bolu Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Margarin
- 2 Su bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Su bardağı Su
- 2 Çay kaşığı Tuz
Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz
- 1 Demet Dere Otu
- 1 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 8 Adet Mantar
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı
Hazırlanışı2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Margarin
- 2 Su bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Su bardağı Su
- 2 Çay kaşığı Tuz
Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz
- 1 Demet Dere Otu
- 1 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 8 Adet Mantar
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı
Hazırlanışı2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder