Mengen Pilavı Bolu Tarifi

Mengen Pilavı Bolu Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Margarin 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 3 Su bardağı Su 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz 
- 1 Demet Dere Otu 
- 1 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 8 Adet Mantar 
- 1 Demet Maydanoz 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı 
Hazırlanışı2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema