Aya Çorbası Antakya Tarifi

Aya Çorbası Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Pişirme : 30 dk

Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 300 Gr Kıyma 
- 1 Çay bardağı Pirinç 
- 1 Litre Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Limon, Nar EkşisiHazırlanışı300 gr köftelik kıymayı çelik tepsiye yerleştirdikten sonra göz kararı tuz, karabiber eklenir ve kıymamız harcını alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Avuç içini ıslatacak şekilde nar ekşisi aldıktan sonra kıymayı 1-2 santim büyüklüğünde misket şeklinde ufak ufak yuvarlarız ve orta boy tencereye yerleştiririz. Orta boy tencereye yerleştirilen köftelerin üzerini geçecek şekilde su eklenir ve yüksek ocak ateşine konulur. Belirli bir süre kaynadıktan sonra (10-12 dakika) suyunu çeken köftelerin altını kısarak 2,5 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı salça eklenir. Ateşte pişmeye devam eden misket köftelere 1 litre su eklenerek ocak yüksek ateşe alıp kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan hemen sonra 1 çay bardağı yıkanmış, beyaz suyu akıtılmış pirinçler eklenir ve orta ateşe alınır. Pirinçler diriliğini kaybettikten itibaren limon ve arzu edilen kadar maydanoz eklenir ve çorbanın altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi ortalama 25-30 dakikadır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema