Merengli Dondurma Pastası Tarifi

Merengli Dondurma Pastası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Antep Fıstığı Çekilmiş 
- 200 Gr Çilekli Dondurma 
- 200 Gr Kakaolu Dondurma 
- 200 Gr Vanilyalı Dondurma 
Mereng İçin- 1 Çay kaşığı Krem Tartar 
- 5 Yemek kaşığı Toz Şeker 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Adet Yumurta Akı 
HazırlanışıKümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema