Baharatlı Fasulye Piyazı Tarifi

Baharatlı Fasulye Piyazı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 10 dk
Malzemeler- Yarım Kg Haşlanmış Fasulye 
- 2 Çay kaşığı Kimyon 
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Çay kaşığı Toz Kişniş 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Zencefil 
- 1 Çay kaşığı Zerdeçal 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıİnce dilimlenmiş soğanı, zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar tavamızda kavuralım. Sarımsak ve tüm baharatları ekleyip bir dakika kadar çevirelim. Yıkanıp süzülmüş fasulyeleri tavaya ilave edip 1 -2 dk daha pişirelim. Limon suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürelim. Ocaktan indirdiğimiz piyazımızı, doğranmış maydanozla süsleyip servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema