FAVA TARİFİ

 
   Fava müthiş sevdiğim zeytinyağlı ve mezelerden. Bence gün sofralarına da, akşam yemeğini de yakışan tariflerden. Ben favayı kalıplara dökerek servisi seviyorum.Ya porsiyonluk kalıplara yada kek kalıbına döktüğünüz fava oldukça estetik görünüyor.
 
   Ancak isterseniz borcama döküp kare kare dilimleyerek te servise sunabilirsiniz. Fava servisini dereotu, limon dilimleri ve soğuk olarak yapmayı ihmal etmeyin :)
 
 
 
FAVA TARİFİ
 
1,5 su bardağı kuru iç bakla
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
dereotu
 
 
İç baklaları 1 çay kaşığı tuz eklediğiniz 5 su bardağı suda akşamdan ıslatın.
 
Ertesi gün süzün.Yemeklik doğradığınız 1 kuru soğanı yarım su bardağı zeytinyağı ile biraz soteleyin.Yağlı soğana 5 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
 
Kaynayan suya iç baklaları ekleyip kısık ateşte baklalar iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Su  ile baklalar özdeşleşince baklaların altını kapatın.Suyunu süzmeyin. Zaten su artık koyu bakla suyu olmuş olacaktır.
 
1 limon suyu,1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz ve kalan yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin ve baklaları blenderden geçirin.
 
Islatıp hafif kuruladığınız kalıbınıza favayı dökün ,ilk sıcaklığı geçtiğinde buzdolabına kaldırın.En az 4 saat donmasını bekleyip dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
 
Afiyet Olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema