Biberli Açık Börek Tarifi

Biberli Açık Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 20 dk
Hamuru İçin- 250 Gr Süzme Yogurt 
- 250 Gr Tereyağı 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- Kararında UnÜzeri İçin- 50 Gr Beyaz Peynir 
- 3 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 2 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Dal Nane Yaprağı 
- 2 Adet Sarı Biber 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzHazırlanışıHamuru için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema