Dürme Makarna tarifi.

Malzemeler:
250 gr çökelek
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 tutam tuz 
Aldığı kadar un
Yapılışı: Hamuru için aldığı kadar  unun üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ  ve 1 tutam tuz  atılıp azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamur küçük bezere  ayrılır ve un serpilerek açılıp 2 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Kare  hamurlar köşesinden başlanarak pipete sarılır. Pipetten çıkartılan makarnalar  temiz bir bezin üzerinde alınır ve kurumaya bırakılır. 

Kuruyan makarnalar tuzlu  kaynar suya atılıp haşlanır. Haşlanan makarnalar süzülüp sudan geçirilir. 

Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Makarnalar sunum tabağına araları çökelekle kaplanarak kat kat yerleştirilir. Son olarak kızgın tereyağı gezdirilir. Dürme Makarna servise hazırdır.
haber7
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema