Pirinçli Açma Börek Tarifi

Pirinçli Açma Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 4 Yemek kaşığı Fındık Yağı 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 4 Su bardağı Un 
İçi İçin- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Su bardağı Pirinç 
HazırlanışıBir kaba 2 su bardağı pirinç konur ve bol su ile yıkanır. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek orta ocak ateşinde haşlanmaya bırakılır. Bir kaba 4 su bardağı un, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı fındık yağı ve azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamını alana kadar yoğrulur. Rulo haline getirilen hamur 6 parçaya ayrılarak dinlenmeye bırakılır. Bol suda haşlanan pirinçlerin fazla suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Yarım demet maydanoz bol suda yıkanarak ince ince doğranır. 2 adet kuru soğan soyulup temizlenerek küp küp doğranır. Pirinçlere doğranan maydanoz, soğan, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber eklenerek harmanlanır. 6 adet beze üzeri unlanarak açılır. Fırın tepsisi yağlanarak yufkanın üzerisine harç konularak rulo halinde kapatılır ve gül şeklinde yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir. Her hamur tek tek açılıp aynı işlem yapılarak ortadaki gül şekline sarılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ile 4 yemek kaşığı fındık yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz konularak orta ocak ateşinde eritilir (kullanılan fındık yağı yerine herhangi bir sıvı yağ da olabilir). Kızan yağ böreğin üzerine dökülerek 200 derecede ısıtılan fırına yerleştirilerek üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema