Börülce Böreği Tarifi

Börülce Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 300 Gr Bezelye 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- 4 Adet Yumurta 
- Kararında Karabiber, Rendelenmiş Muskat, TuzHazırlanışıTaze börülceleri, ikiye kesip az su ilavesi ile 10 dk yüksek ateşte haşlayalım. Soğuk sudan geçirip kevgirle süzelim. Tereyağını bir tavaya koyup erittikten sonra börülceleri 3-4 dk kavuralım. Bir kâsede yumurta, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştıralım. Börülcelerin üzerine döküp alt ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema