İncirli Börek Tarifi

İncirli Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Eyüp Sevinç
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Kahve Fincanı Bal 
- 3 Çorba Kaşığı Esmer Toz Şeker 
- 12 Adet İncir 
- 50 Gr Margarin 
- 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
Hazırlanışıİncirler yıkanıp kurulanır. Sap kısımları kesilip incirler dilimlenir. Bir tavada 25 gr. margarin eritilip incir dilimleri dizilir. Toz şeker serpilip orta ateşte incirler hafif yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirilip soğumaya bırakılır. Yufkalar 8-10 cm eninde uzun şeritler halinde kesilir. Kalan margarin eritilip her bir yufkanın üzerlerine fırça ile sürülür. Üst kısmına 3-4 dilim incir yerleştirilir ve 1 çay kaşığı kadar bal gezdirilir. Yufka şeritleri muska böreği biçiminde katlanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ile biber turam toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema