Kuru Domatesli Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Kuru Domatesli Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Marka : Komili Yemek Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 5 Yemek kaşığı Elma Sirkesi 
- 6 Adet Kuru Domates 
- 5 Diş Sarımsak 
- 1 Su bardağı Su 
- Yarım Gr Taze Fasulye 
- 0.67 ( 67/100 ) Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıFasulyelerin iki ucunu kesip kılçıklarını temizleyin. Bölmeden uzun olarak bırakın. Yıkayıp süzün. Kuru domatesleri kaynar suda 10 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşadıktan sonra domatesleri 2-3 parçaya bölün. Sarımsakları dilim dilim kesin. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp ısıtın. İçine dilimlediğiniz sarımsakları atın. Biraz kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyip karıştırarak fasulyeleri biraz kavurun. Tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyip biraz karıştırın. Domatesleri ve suyunu ilave edip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten alıp kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema