Mıhlama , Kuymak



Karadenizde ne yemiştik. Şöyle bol tereyağlı. Nefis . Üstüne de yağ yakıyorlar ama ben yakmadım.
Ben tabii tereyağını az kullandım. O yüzden bol peynirli ve mısır unlu benimki. Tereyağla derdi olmayanlar bol koyabilir.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı peynir ( esas mıhlamalık peynir, yoksa çeçil peyniri, kolot peyniri (çok güzeldir bu arada), kaşar)
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

  1. Tereyağını eritin. Fokur fokur edince mısır ununu atın ve 2-3 dakika kavurun. İçine suyunu katın tekrar kaynasın. Kaynayınca içine peyniri atıp altını kısın. Kısık ateşte kendi kendine pişsin. Çok fazla karıştırmayın. Üstüne tekrar kırmızı biberle tereyağ yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema