Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 50 dk
Malzemeler- 1 Kg Çalı Fasulyesi 
- 2 Adet Domates 
- 4 Adet Kesme Şeker 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 2 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 
Üzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıFasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğanları soyun. İçinden soğanları çıkarıp fasulyeyi servis tabağına alın. Üzeri için ayırdığınız 2 kaşık zeytinyağını ilave edip karıştırın soğuduktan sonra servis yapın. Tencereye soğan, domates ve fasulyeleri ilave edin. Tuz, kesme şeker ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kapağını açmadan 50 dakika pişirin. Ilımaya bırakın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema