Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu 
- 2 Adet Domates 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- 1 Adet Limon 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Kg Pırasa 
- 3 Diş Sarımsak 
- 6 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıPırasa ayıklanıp 5-6 cm uzunluğunda doğranıp yıkanır. Parçalar boyuna ince ince kesilir, küçük bir tepsiye yerleştirilir. Yarım bardak su konur, kapak örtülerek haşlanır. Soğan yarım halka şeklinde, sarımsak küçük doğranır. Bir tavada sıvı yağla hafif kavrulur. Domates rendelenir veya salça konur, birkaç kez karıştırılır. Şeker, tuz, doğranmış maydanoz, dereotu ilave edilir. Bu harç haşlanmış pırasaların üzerine yayılır. Kenardan 1 bardak su eklenerek yavaş yavaş pişirilir. Limon suyu gezdirilerek dökülür, 5 dakika sonra ateş kapatılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema