Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 8
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 3 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane 
- 4 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 8 Adet Patlıcan 
- 8 Diş Sarımsak 
- 2 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıPatlıcanların sapları kısa kesilir, baş kısmı düzeltilir ve alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanır, kurulanır Yağda çevirerek hafif pembe kızartılır, tepsiye dizilir. Üzerleri bıçak alta geçmeyecek şekilde boydan boya kesilir. Soğan yarım halka şeklinde, biber ve sarımsak küçük doğranır. Sıvı yağda hafifçe kavrulur. 2 domates rendelenir, karıştırılır. Doğranmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Kızartılan sebzelerin içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri konur. Tepsinin kenarından 1 bardak su ilave edilip hafif ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema