Zeytinyağlı Portakallı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Portakallı Enginar Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Marka : Komili Yemek Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 50 Gr Arpacık Soğan 
- 1 Çay bardağı Bezelye 
- 4 Adet Enginar 
- 2 Adet Havuç 
- 2 Damla Limonun Suyu 
- 2 Adet Patates 
- Yarım Çay bardağı Portakal Suyu 
- 1 Diş Sarımsak 
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker 
- Yarım Çay kaşığı Tuz 
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıHavuçları küp doğrayıp sarımsak ve arpacık soğanla beraber 1/4 su bardağı zeytinyağında kavurun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Karışım bir müddet kaynadıktan sonra şeker, tuz, limon ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Enginarları ekleyin. Üstü kapalı olarak yüksek ateşte pişirin. Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Patatesler yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema