Aşir Antakya Tarifi

Aşir Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Düdüklü Tarifleri
Malzemeler- 1 Kg Buğday 
- 1 Kg Dana Eti 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Kararında Biber Salçası, Ceviz, Domates Salçası, Kimyon, Tereyağı, TuzHazırlanışıBir gece önceden ıslatılmış buğdayın üstüne soğan iri iri doğranır. Etler yıkanıp, büyük parçalar halinde düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanmış etler suyuyla birlikte buğdayın içine eklenir ve iyice karıştırılır. Karışıma tuz, kimyon, domates ve biber salçası ilave edilir ve ocakta pişirmeye bırakılır. Yemeğimiz suyunu iyice çekince ocaktan alınıp dövülür. Tüm malzemeler dövülerek birbirine iyice karışması sağlanır. Son olarak servis tabağına alınan Aşir\\\'in üstüne, tereyağında kavrulmuş bütün cevizler eklenir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema