Tülbent mantısı tarifi (Denizli)

Denizli'nin yöresel tatlarından Tülbent Mantısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 yufka
500 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır.  Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema