Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz 
- 4 Dilim Ekmek İçi 
- 4 Diş Sarımsak 
- Yarım Adet Tavuk 
- 3 Su bardağı Tavuk Suyu 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıTavuk tuzlu suda haşlanır. Haşlanan tavuk deri ve kemiklerinden ayıklanır. Didilerek servis tabağına alınır Ekmek içleri ufalanarak,i rice dövülmüş ceviz ve dövülmüş sarımsaklarla karıştırılır. Bu karışım tencerede kalan 3 bardak tavuk suyuyla beraber karıştırılarak sos haline getirilir. Hazırladığımız sos servis tabağımızdaki tavuklarla harman edilir. Sıkılmış zeytinyağı veya zeytinyağı bir tavaya konularak ısıtılır ve içine kırmızı pul biberler katılır. Çok az bir süre yağda çevrilip kapatılır. Sosla harmanlanmış tavuğun üzerine biberli yağ gezdirilerek dökülür. Yağı dökerken yanmış biberleri dökmemeye ve sadece yağı dökmeye dikkat etmek gerekir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema