KREMALI ISPANAK SOSLU MAKARNA

Öncelikle baştan itiraf ediyim ıspanaklar aslında böreklik harç olmak için pişirilmişlerdi...Ancak geçtiğimiz hafta evde o kadar az vakit geçirdikki kendilerini makarnanın içinde bulmak zorunda kaldılar.Daha evvel haşlanmış ıspanak püresinden sos ile denediğim için çok endişeliydim eşim görünce ne tepki verir diye ama korkum yersizmiş çünkü harika bir tadı var bu makarnanın....Ben ıspanak bolluğum nedeniyle ve içleride dolsun diye deniz kabuğu cinsi makarna ile yaptım.Ancak tagliatelle veya kalın çubuk ile daha şık duracağını düşünüyorum seçim sizin....

KREMALI ISPANAK SOSLU MAKARNA

Yarım paket makarna(seçim size kalmış ama ben arka olarak her zaman barilla kullanıyorum)

Yarım kilo ıspanak yaprağı

1 adet soğan(ortaboy)

4 yemek kaşığı zeytinyağı

100 ml krema(süt paketlerinde satılandan )

2 dolu yemek kaşığı labne peyniri

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

karabiber,tuz

Öncelikle makarnalarımızı kaynayan 2 litre tuzlu suya atıp istediğimiz yumuşaklığa ulaşana kadar haşlayalım.

Tavamıza minik doğranmış soğan ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Doğradığımız ıspanak yapraklarımızıda ilave edip ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım.Kremamızı tuz ve karabiberimizi ilave edip krema ve ıspanak özdeşleşene kadar pişirmeye devam edelim(2-3 dakika)...

Rondomuza pişen ıspanaklı harcı,2 diş sarmısağı ,2 yemek kaşığı zeytinyağını ve labne peynirini ilave edip ıspanakları püre haline getirelim.

Süzdüğümüz makanalarımızı içine ıspanaklı karışımızı ilave edip çok kızık ateşte 1 dakika kadar sosu içine çekmesini sağlayalım.

Üzerine kaşar veya mozerella peynir rendeleyip servise sunalım.

Afiyet Olsun..

Not:Siz isterseniz ıspanak yapraklarını biraz su ile haşlayıp rondoya sadece haşlanmış ıspanak,labne peyniri,sarmısak ve zeytinyağı ilavesi ile daha pratik ve az kalorili bir makarna elde edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema