Enginarın Dondurularak Saklanması

Enginarın bol bulunduğu şu günlerde alıp dondurucuya konulmasının tam zamanıdır.
Enginarları aşağıda verdiğim her iki yönteme göre hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz...
1- Enginarlar temizlenip limonlu suda beklettikten sonra, birer öğünlük partiler halinde, enginarlar iç içe gelecek şekilde buzdolabı poşetine konulur. Havası alınarak (vakumlanarak) dondurucuya yerleştirilir.
2- Enginarlar aynı şekilde temizlendikten sonra, tuzlu ve limonlu suda 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan enginarlar haşlama suyundan çıkar çıkmaz buzlu suya daldırılır çıkarılır. Süzüp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, havası alınır ve dondurucuya kaldırılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema