Domates Soslu Lavaşta Urfa Kebap


Acayip kolay ve bir o kadar lezzetli. İftar menülerinize ekleyebilirsiniz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.

Malzemeler:

  • 500 gr inek, 250 gr koyun kıyması

  • yarım ajda çay bardağı galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • tuz, karabiber, isterseniz pul biber (Adana olmayacaktı değil mi? :))

  • 1 adet soğan rendesi (suyunu atmadan)

  • 1 adet kabartma tozu

  • lavaş

  • üstüne domates sosu, yanına yoğurt

Yapılışı:
  1. Yumurta , kıyma, baharat, galeta unu, soğan rendesini ve kabartma tozunu bir güzel yoğurun. Köfteleri yaklaşık 15 cm boyunda, 2 parmak genişliğinde uzun uzun yapın. Ben yağsız teflon tavada pişirdim, siz isterseniz çöp şiş geçirip ızgarada pişirebilirsiniz.

  2. Köfteleri lavaşların içine sarıp, içinde köftelerle birlikte yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.

  3. Üstüne sos için domatesi rendeleyin sıvıyağda öldürün, biraz tuz atın. Çok suyunu çekmesin. İsterseniz salçalı sosta yapabilirsiniz.

  4. Yanında yoğurtla beraber servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema