Ağlayan Pasta


Malzemeler :


  • 3 Yumurta
  • 1,5 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 3 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su B. Un



Islatmak İçin:

  • 2 Su B. Süt

Üzeri İçin:

  • 1 Poşet Toz Şanti
  • 1 Su B. Süt
  • Çikolata Sos


Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çıkıyoruz. Ardından sırasıyla, tereyağı, sıvıyağ, kakao ve sütü koyup biraz daha karıştırıyoruz.

Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu koyup biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış ya da yağlı kağıt seri li kalıbımıza döküyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.

Üzerine ıslatmak için sütü döküyoruz. Şantiyi süt ile köpürtüyoruz. Kekimiz sütünü çektikten sonra şantiyi üzerine sürüyoruz. Çikolata sos ile süsleyip şekil veriyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema