Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.
Mısır Gevrekli (Aslında Nesfit'li) Muhallebi
Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.
Etiketler:
Pratik Tarifler,
TATLILAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder