Karides Cızlama


Ta tammmm. Kardeşimin eşinin yaptığı nefis karides cızlama karşınızda. Valla harika olmuştu. Ekmeğimizi banıp banıp yedik.

Malzemeler :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ , 1 yemek kaşığı zeytinyağ (pişerken duruma göre zeytinyağ veya tereyağ ilave edilebilir, kuru olmamalı, yağına ekmek banılabilecek gibi olmalı)
  • 1 silme çay kaşığı toz biber
  • 4-5 diş sarımsak (zaman içinde damak tadına göre miktar ayarlanabilir)-en önemli malzemesi bu!
  • İstenen miktarda ufak doğranmış taze soğanın yeşil tarafı (1-2 sap soğan)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (bu da istenen miktarda)
Yapılışı:

Yapılışı çok kolay. Güveç kabına malzemelerin hepsini aynı anda atıyorsunuz. Orta ateşte 10-15 dakika hafif karıştırarak pişiririyorsunuz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema