Tuzlu Susamlı Simit


Malzemeler:

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı sirke,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 adet yumurta ( sarısı içine, akı üzeri için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tahin,
  • Susam,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı:
  1. Sirke ile kabartma tozunu karıştırın. Susam ve yumurta akı dışında bütün malzemeyi ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, simit şekli verin. Küçük simitleri önce yumurta akına  sonra susama batırarak 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun... 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema