Bademli Çıtır Helva


Bademli Çıtır Helva
Bademli Çıtır Helva

Malzemeler:

  • 3 su b. irmik
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 4 çorba k. esmer toz şeker
Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema