Patlıcan Balığı - Lalengi



Tarif Muhterem'le Afiyetle'nin tarifi. Görünce mutlaka yapmalıyım dediğim bir tarifti. Zaten bayıla bayıla da yedik. Kim patlıcan kızartmasını sevmez ki :)

Panesi krep hamuru gibi

Malzemeler :
  • 4 adet patlıcan
  • Pane için; 1 su bardağı süt , 1 su bardağı un,1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, tuz,
Yapılışı:
  1. Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Suyun içinden sıkarak çıkarın.
  2. İnce dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var.
  3. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın.
  4. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Patlıcanları bu karışıma bulayarak, kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Ben üstüne sarımsaklı yoğurt yaptım. Muhterem domatesli sos yapmış. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema