Kabarık Omlet




   Sizleri bir kaç haftadır kahvaltı sofralarımızın baştacı olan yumurtayla tanıştırmak istiyorum.Ne kadar çok yumurta kullanmış diyen olabilir ancak bu fotoğraftaki sahanda sadece 2 yumurta var :)

   Nişasta sebebi ile tadı ve dokusuylada harika olan bu omleti mutlaka deneyin çocuklarınız ve siz bayılacaksınız.


Kabarık Omlet (2 kişilik)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su


   Sahana zeytinyağını alıp altını açalım ve yağı ısıtalım.Ayrı bir kasede yumurta,nişasta,su ve tuzu iyice çırpalım.Kızmaya başlayan yağımıza yumurtamızı dökelim mümkünse kapak kapatalım.


   Yumurta sahanını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayalım ve kapağı açalım.Omleti ters düz edelim,dikkat çevirdikten sonra faha ok kabarmaya başlayacaktır.

   Ocaktan alıp dörde böldüğümüz yumurtayı bekletmeden servise sunalım.

   Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema