Kestaneli pilav tarifi

Kestaneli pilav ise özel günlerde sık sık hazırlanan, sık sık tercih edilen bir pilav çeşididir. İşte kolay ve lezzetli bir kestaneli pilav yapmanın yolu:
Kestaneli pilav malzemeleri
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı kestane
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kestaneli pilav hazırlanışı
    • Kestaneleri fırında pişirin ve ayıklayın.
    • Pirinçleri ayıklayın ve yıkayın.
    • Bir süre suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzün.
    • Soğanı ince ince doğrayın.
    • Soğanlar renklerini kaybetmeye başlayınca kestaneleri de ekleyin.
    • Kestaneler de renk değiştirmeye başlayınca dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.
    • Ardından süzdüğünüz pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin.
    • Orta ateşte kavurmaya devam edin.
    • Ardından yeterli miktarda kaynar su, tuz ve karabiber ekleyin.
    • Önce 3 dakika kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakın.
    • Ocaktan alın ve bir kâğıt havluyu tencereyle kapak arasına koyarak dinlenmeye bırakın.
    • 10 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra pilavı servise hazır hale getirebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema