Tandır Çorbası


Etli çorbaları çok seviyorum. Bu da onlardan bir tanesi. Düğün çorbasının bir benzeri. Deneyin seveceksiniz.

Bunlarda diğer etli çorbalar. Belki bakmak istersiniz.

http://durutarifler.blogspot.com/2008/04/dn-orbas.html
http://durutarifler.blogspot.com/2009/08/tavuk-suyuna-corba.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/sahte-iskembe-corbas-yada-sarmsakl.html

Bir de her yılbaşın lazım işkembe çorbası.
http://durutarifler.blogspot.com/2010/12/iskembe-corbas.html

Malzemeler :


  1. 250 kadar kuzu veya dana ( ben kuzu kullandım)
  2. 2 çorba kaşığı dolusu un
  3. 2 çorba kaşığı tereyağı
  4. et suyu
  5. tuz, tane karabiber
Yapılışı:
  1. Çorba için ilk olarak eti düdüklüde haşlayın.. Haşladığınız eti didikleyerek parçalayın. 
  2. Didiklediğiniz etleri altına yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alaak 180 derecede 10-15 dakika kadar pişirin. 
  3. Çornayı yapacağınız tencerede tereyağı eritin. İçine un ilave edilerek rengi hafif dönene kadar kavurun. Üzerine et suyunu yavaş yavaş eklenerek kaynatılır. (Ben içine el blandırı sokuyorum. Pürüzsüz oluyor. ) Fırında azıcık pişirilen etler, tuz, karabiberde ilave edilerek pişirilir. Üstüne kırmızı toz biberle yağ yakarak servis edebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema