Baharatlı Zeytinli Ekmek


Bizim evde zeytinli tarifler çok sevilir. Ben de çok yaparım. Resim kötü olsa da tadı güzel. Bir de zeytini komple hamura kattığım için hamur koyu renk oluyor.

Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz yada yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kadar su (yavaş yavaş koyun)
  • 1 kase dolusu taneleri ayıklanmış zeytin
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1.Toz mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay bardağı süt ile ezin ve 15 dakika kadar bekleyin. Sütü hafif ılıtın.

2.Unu yoğurma kabına alın. Ortasına mayayı koyun. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmayacak. Eğer olmazsa su veya unla dengeleyin.

3.İçine zeytini ve baharatları tuzu katın ve güzelce yoğurun.

3.Kabın üstünü ıslak bir bezle kapatıp hamurun iki katı büyüklüğe ulaşmasını bekleyin. 2 katına geldiği zaman hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle oyun hamurundaki gibi yılan gibi 2 parmak genişliğinde uzun bir silindir elde edin. Silindirin iki ucunu tutup birbirine hafifçe dolayın. (şekildeki gibi)
4.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 20 dakika kadar daha bekletin. Sonra 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Tepsinin altına su dolu bir kap koymayı unutmayın. Ekmekler daha yumuşak oluyorlar
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema