DÜDÜKLÜDE KABAK TATLISI

Bu tarifin fotoğraflarını bloğa koymak için ayarlarken 'sitede klasik kabak tatlısının tarifi varmıydıki?' sorusunu kendime defalarca sordum.Cevap veriyorum.... yooookkkkk :)

Bazen neredeyse onlarca kez yaptığınız yemeklerin siteye yazılmaması 'vardır o gerek yok fotoğrafını çekmeye' gibi git geller yaşanması sanırım yavaş yavaş blogger olarak eskidiğimin göstergesi yada alzheimer bilemiyorum :)

Elbetteki akşamdan şekere yatırılan ,kısık ateşte yavaş yavaş kendi suyunda pişen kabak tatlısı sevenleri için süperdir bir numaradır.Ancak ya evde bir önceki kabak tatlısından tencereye sığmayan kabaklar kaldıysa?Ya da ,ya daaaa vakit yoksa işten geç geldiysek vs vs....

2 satırlık tarife çokmu çenem düştü nedir ?
Deneyiniz efendim :)

DÜDÜKLÜDE KABAK TATLISI

1 kilo kabak
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su


Kabakları düdüklü tencerenin dibine yerleştirin üzerine şekeri gezdirin.1 çay bardağı suyuda ilave edip düdüklüyü kapatın.

17 dakika sonra düdüklünüzü açın.Kabaklar pişmiş ancak suyu fazlaysa ocağın altını yüksek ateş açın ve kapağı açık olarak 2 dakikada suyunu çektirin.

Soğuyunca üzerine sade ceviz veya  tahin dökerek servis yapın.

Not:benim düdüklü tencerem fissler marka,düdüklünüze göre pişme süresi bir iki dakika '+,- olabilir' ....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema