Havuçlu Cevizli Muhallebili Tatlı


Annem Bursa'ya taşındı. Eşyalar geldi. Yerleşildi falan. Taşınmak ne kadar temizlikte olsa bir o kadar da yorgunluk.

Tabii bu arada biraz bloğumdan uzak kaldım :(

Yemesi çok güzel bir tarif. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Taban için :
  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 1 paket eti burçak
  • 1 aida çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı dolusu şeker
  • 1 su bardağı dolusu un ve nişasta ( 2/3 un, 1/2 nişasta)
  • 1 paket toz krem şanti
  • Üstüne neskafe
Yapılışı:
  1. Havucu rendeleyin ve toz şekerle pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak içine elinizle kırılmış ceviz, yine elinizle kırılmış büskivi ve tarçın katın. Borcama ( 28 x 16 gibi ) dikdörtgen borcama dökün. Elinizle bastırın ve düzleştirin.
  2. Krem şanti hariç diğer tüm malzemeden muhallabinizi pişirin. Pof pof pişince altını kapatın. İçine toz krem şantiyi dökün ve el blandırı ile 3-4 dakika çırpın.
  3. Muhallebiyi havuçlu tarçınlı karışımın üstüne dökün ve soğuyunca toz neskafe, kakao veya parça çikolata ile süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema