Zeytinyağlı Şevketi Bostan Yemeği






Egeli olmasam da otlara düşkünüm. Bu tarifte onlardan biri. Ben zeytinyağlı yaptım. Kuzu etli yapıyorlar genelde. Bencede kuzu etli olsaydı daha güzel olurdu.
 
Bu aralar çok yoğunum bloğumla hiç ilgilenemiyorum :(
 
Şevketi Bostanın faydaları

- Sindirim ve safra salgılarını artırır.
- Karın ağrılarıyla birlikte görülen sindirim güçlüğünü giderip rahatlama sağlar.
- Kanamaları durdurur; hemoroit ve ishali iyileştirmekte etkili olur.
- İştahı artırır.
- İdrar söktürücüdür.
- Yaraların temizleme ve iyileştirme özelliği vardır. ( hazırlanan çay pamuk yardımıyla yaralara sürülerek temizlenir. )

Öncelikle şevketi bostanların ( 1 kilo kadardı sanırım) kenarlarındaki dikenli kısımları başından tutarak aşağıya çekerek alıyorsunuz. Çok kolay alınıyor. Sonra onları bir güzel yıkıyorsunuz. 1 büyük soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorsunuz. Üstüne parmak uzunluğunda kestiğiniz şevketi bostanları atıyorsunuz. Üstüne bir avuç pirinç, yarım limon suyu, tuz, 2 bardak su bardağı su ile yumuşayıncaya , pirinçler pişinceye kadar pişiriyorsunuz.

Çiriş otunuda deneyin gerçekten nefis oluyor. Tarif aşağıda
http://durutarifler.blogspot.com/2013/04/ciris-otu-ciris-otu-ile-yumurtal-kavurma.html

Çeşitli otlardan kavurma
http://durutarifler.blogspot.com/2010/04/bursa-gemlik-tarafndan-toplanan-otlar.html


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema