Batırık Tarifi

Batırık Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 8 Yemek kaşığı Ceviz Çekilmiş 
- 14 Adet Domates 
- 4 Yemek kaşığı Domates Kurusu 
- Yarım Demet Fesleğen 
- 2 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 7 Su bardağı Köftelik Bulgur 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
Hazırlanışı7 bardak köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan temizlenip soyulur. 8 yemek kaşığı ceviz un kıvamına gelene kadar rondodan geçirilir. 2 adet biber, 6 adet domates, 1 orta boy soğan rondodan geçirilir. 1 tatlı kaşığı tuz da eklenerek harcımız yoğrulur. Yoğrulan harcın içine 2 tatlı kaşığı pulbiber eklenerek yoğrulmaya devam edilir. 1 tutam fesleğen ile maydanoz yıkanıp temizlendikten sonra ince ince doğranır ve harcın içine katılır. Suda bekletilen domates kurusu da eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Geri kalan 8 adet domates de rondodan geçirilir. Yavaş yavaş domateslerde eklenerek yoğrulur. Kıvamını alan batırığa un halindeki ceviz de eklenerek son kez yoğrulur. Mercimek köftesi şekli verilerek servis edilebilir. Aynı zaman da batırıktan göz kararı ayırarak içerisine bol su ve üzerine rende domates serpilerek de servis edilebilir. Batırığın kıvamı çorba gibi olmalıdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema