Evde Beze Yapımı


Hem çok pratik hem de çok lezzetli oldu. Gelip geçen aldı :) bir çırpıda bitiverdi. Tavsiye ederim

Malzemeler :
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı:
  1. 3 tane yumurtanın beyazını içine sarısını kaçırmadan ayıracağız. Yumurta beyazlarını kabımızı ( cam yada çelik ben cam kullandım) ocakta kaynamış sıcak su dolu bir tencerenin içine koyacağız. Üstüne bir çimdik tuzumuzu ekleyeceğiz. Mikseri daldırıp sürekli karıştırmaya devam edeceğiz. Bu arada yavaş yavaş şekerimizi ekleyip çırpmaya devam edeceğiz. Bir süre sonra aklar sıvı halden katı beyaz krema haline dönüşecek ( ben biraz tencereyi ısıttım da )
  2. Bu arada fırını 100 dereceye ayarlıyoruz. Isınmış olması gerekiyor. Kremamızı sıkma torbasına dolduracağız. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize benim gibi acemi acemi sıkacağız. Ben özellikle minik minik yaptım. Bezeleri hafif rengi sararıncaya kadar pişireceğiz. Ellediğinizde yumuşak gelebilir ama fırından çıktıktan sonra sertleşiyor. Rengini çok sarartmayın. Bu yaklaşık 40-45 dakika kadar sürüyor.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema