Humus Tarifi

Humus Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Usta : Yıldıray Usta
Malzemeler- 3 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 3 Adet Limon 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Nohut 
- 5 Diş Sarımsak 
- Yarım Su bardağı Tahin 
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı 
- Kararında TuzÜzeri İçin- Kararında Maydanoz, ZeytinHazırlanışıNohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve tile süslenir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema