Kaysefe tatlısı ( Kuru kayısı tatlısı)



Beklediğimden güzel oldu. Bir de yanına kaymak koyduk ki süperrrr. Hem pratik hem lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
  • 1/2 kg gün kurusu kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı fındık ( iri kıyılmış) ceviz de olur.
HAZIRLANIŞI
 
Kuru kayısıları iyice yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye yada tavaya atın. Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tozşeker ve tereyağını ilave edin ve kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Kayısıları servis tabağına dökün. Üzerine fındık serpiştirip ılık servis edin. Dolapta soğutmayın.





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema