Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı Tarifi

Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 3 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi 
- 2 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Su bardağı Kuru Fasulye 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Adet Pişmiş Yumurta 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 2 Çay kaşığı Sumak 
- 2 Adet Taze Soğan 
- 7 Adet Zeytin 
- Kararında TuzHazırlanışıBir gece önceden fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün yavaş yavaş kaynatarak fazla ezilmeden haşlanır. Suyunda soğutulur. Soğan yarım halka şeklinde doğranıp 2 çay kaşığı tuzla ovulur ve yıkanır. Küçük doğranmış taze soğan, maydanoz ve sivri biberle birlikte fasulyeye katılır. Kırmızı pul biber, sumak, tuz konur ve hepsi harmanlanır. Bir kasede sıvı yağ, elma sirkesi çırpılır, piyaza ilave edilip karıştırılır. Salata tabağına alınıp boyuna ikiye kesilmiş yumurta, domates dilimleri ve zeytinle süslenir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema