Mercimekli Köfte Tarifi


Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- Yarım Çorba Kaşığı Biber Salçası 
- Yarım Demet Dere Otu 
- Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı İnce Bulgur 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 2 Su bardağı Kırmızı Mercimek 
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 4 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 6 Adet Taze Soğan 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıMercimek ayıklanıp yıkanır. 3-4 bardak su ile iyice eriyip suyunu çekinceye kadar haşlanır. Ateşten alındıktan sonra üzerine bulgur konur, karıştırılır. Kapak kapatılıp yarım saat bulgurun kabarması ve soğuması beklenir. Taze soğan, maydanoz, dereotu ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır. Doğranmış soğan yağda hafif sarartılır. Salça konur, birkaç kez karıştırıldıktan sonra mercimekli bulgura katılır. Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ilave edilip yoğrulur. En son taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde sıkılarak şekillendirilir. Servis tabağına dizilip salata veya turşu ile servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema