Nur Saylan Hamsi Tava Tarifi

Nur Saylan Hamsi Tava Tarifi

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler- 2 Kg Hamsi 
- 200 Gr Kaşar Peyniri 
- 1 Demet Maydanoz 
Kızartmak İçin- Kararında Mısır Unu, Sıvı YağHazırlanışıamsi balıklarını zedelemeden temizleyin,kılçıklarını ayıklayın,yıkayın,tuzlayın ve suyunun kalmamasına dikkat ederek açık şekilde birbirine yapıştırın. Orta boy bir teflon tavaya orta kararda sıvı yağ dökün ve bolca mısır unu serpin. Birbirine yapışmış balıkların yarısını papatya şeklinde tavaya dizin. İncecik doğranmış peyniri arasına dizin ve sadece yaprakları kalmış maydanozu kıyılmış şekilde üstüne serpin. Kalan diğer balıkları da yine papatya şeklinde üzerine dizin. Yeniden mısır ununu serpin. Kenarlarını içine doğru toplayın. Orta ısıda ısıtılmış ocakta kısık ateşte her iki yüzünü 20 şer dk pişirin. Not: Kızarmamış diğer yüzünü pişirebilmek için bir tencere kapağı ile ters yüz yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema