Balkabaklı Cevizli Pasta Tarifi

Balkabaklı Cevizli Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Malzemeler- 1 Kg Bal Kabağı 
- Yarım Paket Bisküvi 
- 1 Su bardağı Ceviz 
- Yarım Adet Kakaolu Pasta Keki 
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında Ceviz, FıstıkHazırlanışıBalkabaklarının kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra bir tencereye alıp toz şekeri üzerine dökerek pişmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta servis tabağına pasta çemberini alıp pasta kekini içine yerleştiriyoruz. Pişirdiğimiz kabağın içine iri kırılmış cevizi, bisküvileri, tarçını alıp kaşıkla karıştırdıktan sonra kekin üzerine boşaltıyoruz. Kaşıkla yayarak üzerini düzeltiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şantimizi sütle köpürttükten sonra pastamızın üzerine istediğiniz şekillerde sıkıp ceviz ve yeşil fıstıkla süslüyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra çayla, kahveyle bir dilim balkabaklı cevizli pasta ikram ettiğinizde, misafirleriniz bir kez daha gelmek için can atacak... Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema