Köfteli Pırasa Çorbası Tarifi

Köfteli Pırasa Çorbası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6

Malzemeler- 3 Çorba Kaşığı Buğday Unu 
- 150 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Adet Pırasa 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Su, TuzÜzeri İçin- 1 Tutam Maydanoz 
HazırlanışıPırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra boyuna ortadan ikiye bölüp tahta üzerinde ince olarak doğruyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye sıvı yağla tereyağını alıp erittikten sonra pırasaları ekleyip 3-4 dk. kavuruyoruz. Üzerine unu ilave edip 2-3 dk. daha kavuruyoruz. Kıvamının iyi açılabilmesi için önce soğuk su, daha sonra sıcak su ilave edip karıştırarak kıvamını ayarlıyoruz. Çorbamız kısık ateşte yavaş yavaş kaynarken köftelerini yapalım. Köfte için kıymanın üzerine küçük bir soğan rendeleyip, tuzunu karabiberini ilave edip yoğuruyoruz. İsteyenler kimyon da ekleyebilir. Köfte harcından olabildiğince minik, nohut tanesi gibi köfteler yuvarlayıp bir tabağa alıyoruz. Üzerine hafifçe un serpiştirip tabağı sallayarak köftelerin her tarafını unlamış oluyoruz. Daha sonra az yağda, teflon tavada kızartıp kaynamakta olan çorbamızın üzerine döküyoruz. Köftelerle birlikte bir taşım kaynatıp, tuzunu ayarlayıp servis ediyoruz. Maydanozların yeşil rengini korumak için servis sırasında üzerine ince doğranmış bir şekilde serpiştiriyoruz. Pırasa sevmeyenlerin bile tadına doyamayacağı, nefis bir çorba... Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema