Bohça Çörek Tarifi

Bohça Çörek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Paket Margarin 
- 5 Su bardağı Un 
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Tuzİçi İçin- 5 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Çorba Kaşığı Salça 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, yumurtaları, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayarak ekleyelim. Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak tavayı ateşten alalım. Hamuru 3 mm. kalınlığında açalım. Büyük bir kâseyi hamurun üzerine yatırıp kenarlarını bıçakla keserek yuvarlak parçalar çıkaralım. Ortalarına 1 çorba kaşığı patatesli iç koyalım. Hamurun bir kısmından ince çubuklar yapalım. Hamurun kenarlarını üstte toplayıp çubuk şeklindeki hamurun boğum yerine dolayalım ve ip gibi düğüm yaparak bağlayalım. Hamurların üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema