Hazır Yufka Baklavası Tarifi

Hazır Yufka Baklavası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 45 dk
Malzemeler- 250 Gr Ceviz Çekilmiş 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- 10 Paket Yufka 
Şerbeti İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıBaklava tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye döşeyip üzerini bir fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı yayıp aynı işlemi tekrar edin. Diğer üç yufkayı parçalara bölerek ve yine yağlayarak döşedikten sonra ceviz içini serpin. Kalan 5 yufkayı da en üstte bütün bir yufka serilecek şekilde aralarını yağlayarak kat kat döşeyin. Bir bıçakla kare kare kestikten sonra kalan erimiş yağı üzerine gezdirerek dökün ve tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Bir yanda da su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın ve ılınmaya bırakın. Baklavayı fırından çıkarıp sıcakken üzerine şerbetini gezdirerek dökün. Şerbetini çekene ve soğuyana kadar bekletin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema