Muzlu Yılbaşı Pastası Tarifi

Muzlu Yılbaşı Pastası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Malzemeler- 1 Su bardağı Elma Suyu 
- 1 Adet Kakaolu Hazır Pandispanya 
Kreması İçin- 2 Adet Muz 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 4 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 4 Çorba Kaşığı Un 
- 2 Paket Vanilya 
- 2 Adet Yumurta Sarısı 
Hamuru İçin- Yarım Kg Pudra Şekeri 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Toz Jöle 
Üzeri İçin- 1 Paket Krem Şanti 
- 1 Su bardağı Süt 
Süsü İçin- 2 Çorba Kaşığı Dondurulmuş Frenk Üzümü 
- Yarım Çay bardağı Fındık Dövülmüş 
- 1 Tutam Kırmızı Gıda Boyası 
- 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 
- Kararında Nane YaprağıHazırlanışıÖncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta sarısı, un ve tozşekeri çırpıp ocağa oturtun. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya, tereyağı ve ezilmiş muzu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Pandispanyanın iki katını da elma suyu ile ıslatın. Alt katını servis tabağına alın. Muzlu kremayı üzerine yayıp ikinci katı kapatın. Krem şantiyi sütle çırpıp pastanın üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Kaplama hamurunu hazırlamak için, suyu ve jöleyi bir tencereye alıp ocağa oturtun. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp pudraşekerinin yarısını ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelince, kalan pudraşekerini de ekleyip hamur yapın ve düz bir zeminde yoğurun. Çok sertse bir parça su ekleyin. Hamurdan 1 avuç kadarını süsleme için kenara ayırın. Daha sonra pudraşekeri serpilmiş bir zeminde merdane yardımı ile pastanızı kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar açın. Açtığınız pudraşekerli hamurla pastayı kaplayıp buzdolabına koyun ve 2 saat dondurun. Kenara ayırdığınız pudraşekerli hamurun içine gıda boyasını ekleyip yeniden yoğurarak açın. Bir kurabiye kalıbı ile çam ağacı şeklinde bir parça çıkarın. Kalan hamurdan ince uzun şeritler hazırlayın. Pastanızı buzdolabından çıkarıp kestiğiniz uzun şeritleri yan kısımlarına yapıştırın. Çam ağacını pastanın ortasına koyun. Frenk üzümlerini üzerine serpin. Nane yapraklarını üzümlerin aralarına koyun. Kıyılmış fındıkları pastanın etrafına dökün. Pudraşekeri serperek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema